El Celler de Can Roca
Neolith® wyściela wnętrze obiektu uhonorowanego mianem Najlepszej Restauracji Świata
Neolith®, pionierska marka Kamienia Spiekanego, posiada obszerne doświadczenie w dziedzinie luksusowej gastronomii. Powierzchnie oferowane przez markę, dotychczas wykorzystane w wielu międzynarodowych restauracjach nagrodzonych gwiazdką Michelin, stanowią dopełnienie doświadczenia kulinarnego, dostarczając zarazem najlepszym światowym szefom kuchni narzędzie pozwalające im na jeszcze większą finezję podczas przygotowywania dań.
Neolith® idealnie nadawał się do wykonania okładzin restauracji El Celler de Can Roca, trzykrotnego zdobywcy tytułu „Najlepszej Restauracji Świata” uhonorowanego trzema gwiazdkami Michelin.
Prowadzona przez nich prestiżowa restauracja El Celler de Can Roca, położona w Gironie (Hiszpania), zebrała doskonałe recenzje z uwagi na oryginalne podejście do gastronomii inspirowane bogatą tradycją hiszpańskiej kuchni.
Nowe doznania
Z każdym remontem przestrzeni, czerpiąc inspirację z otrzymania pierwszej (1995 r.), drugiej (2002 r.) i trzeciej gwiazdki Michelin (2009 r.), właściciele modernizowali obiekt i ponownie opracowywali układ przestrzenny wnętrza.
Po otrzymaniu nagrody The World’s Best Restaurant w 2013 i 2015 r. oraz tytułu Best of the best w 2019 r. uznaliśmy, że po upływie dekady nadszedł czas na kolejną zmianę. I wtedy właśnie do gry wkroczył Neolith
Doskonała współpraca
Do wykonania ciągnącego się przez całą kuchnię blatu zastosowano model Pierre Bleue marki Neolith®, natomiast do okładzin ściennych pracowni badawczo-rozwojowej zdecydowano się wykorzystać model Mont Blanc.
Idealne dopasowanie
Oprócz niezrównanych parametrów i doskonałej wytrzymałości Joan zwraca uwagę na znaczenie wyboru ekologicznych materiałów, wskazując na Neolith®, tworzywo produkowane w warunkach „carbon neutral”, jako materiał spełniający owo kryterium.